ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
oglašavanje / marketing
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
home kontakt sitemap pretraga
zagreb u slici / galerija slika
pomozimo im
knjižnice grada zagreba
oglašavanje / advertising
oglašavajte se na ZGportalu
oglašavanje / advertising
newsletter zagreb / zagrebački e-magazin
nagradnjače
vremenska prognoza
web hosting centar `Art in Web`
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
poslovni imenik grada zagreba
oglašavanje / advertising
 
oglašavajte se na ZGportalu
 
GDJE SAM?
>
>
>
>
zagrebačka županija
 
u tijeku su i prijave za besplatno liječenje u specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju naftalan

Zagrebačka županija podupire projekte braniteljskih udruga i energetsku učinkovitost javnih zgrada

 
gradsko poglavarstvo, velika gorica
gradsko poglavarstvo, velika gorica
 
arhiva vijesti
(po godinama)
 
2010.
2011.
2012.
2013.
2014.
2015.
2016.
2018.
vijesti po mjesecima 2017. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
Zagrebačka županija temeljem javnog natječaja dodijelit će 450.000 kuna udrugama proizašlih iz Domovinskog rata za prioritetne programe i projekte na području brige za branitelje i članove njihovih obitelji.

Natječaj je otvoren do 10. ožujka 2017. godine, a cilj natječaja je jačanje kapaciteta udruga proizašlih iz Domovinskog rata na području Zagrebačke županije za pružanje zdravstvenih, socijalnih i humanitarnih usluga putem njihovih programa i projekata koje provode na lokalnoj razini.


Financijska potpora za pojedini program i projekt može iznositi najmanje 10.000 kuna, a najviše 100.000 kuna, dok prijavitelj može prijaviti i ugovoriti najviše jedan program ili projekt u okviru ovog javnog natječaja. Pritom prijavljeni program ili projekt mora biti besplatan za korisnike kojima je namijenjen, a korisnici moraju biti stanovnici Zagrebačke županije.

Također, program ili projekt mora se odnositi na prioritetne aktivnosti te mora biti jasno određeno područje provedbe i ciljana skupina korisnika, a sama provedba ne smije trajati dulje od 12 mjeseci.


Iz Zagrebačke županije pozivaju sve udruge proizašle iz Domovinskog rata da prijave svoje programe / projekte najkasnije do 10. ožujka 2017. godine. Tekst natječaja, upute za prijavitelje i svi potrebni obrasci i izjave nalaze se na web stranici Zagrebačke županije (pod rubrikom Natječaji), a više informacija može se dobiti u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb na brojevima telefona 01 6009 485, 01 6009 447 ili 01 6009 405. Prijava zajedno s traženom dokumentacijom dostavlja se preporučeno s povratnicom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, Ulica grada Vukovara 72/V kat, 10000 Zagreb, s naznakom `Prijava programa - udruge proizašle iz Domovinskog rata - NE OTVARAJ` ili osobno ili putem dostavljača na navedenoj adresi u pisarnicu na 6. katu.Besplatno liječenje u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan za hrvatske branitelje

Osim spomenutog natječaja u tijeku su i prijave za besplatno liječenje u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan za hrvatske branitelje. Zagrebačka županija za tu je namjenu u ovoj godini osigurala 300.000 kuna pa će besplatna medicinska rehabilitacija u trajanju od 10 dana biti osigurana za 90 hrvatskih branitelja.

Inače, u prethodne četiri godine kroz spomenuti program rehabilitacije prošlo je više od 250 branitelja. Zahtjev za liječenje podnosi se Specijalnoj bolnici Naftalan, a obrazac Zahtjeva s podacima o obveznoj dokumentaciji nalazi se na web stanicama Naftalana i Zagrebačke županije.2 milijuna kuna za energetsku učinkovitost zgrada javne namjene Zagreb

Zagrebačka županija temeljem javnog poziva dodijelit će 2 milijuna kuna bespovratnih financijskih sredstva gradovima i općinama na svom području za poticanje rekonstrukcije postojećih zgrada javne namjene sa svrhom povećanja energetske učinkovitosti.

Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 1. prosinca 2017. godine.


Zgrade javne namjene u smislu ovog poziva su zgrade javnog sektora u kojima se pružaju usluge velikom broju ljudi - zgrade upravnih i drugih tijela, tijela lokalne samouprave, zgrade za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, zgrade za više obrazovanje, zgrade za stanovanje zajednica poput domova za umirovljenike te đačkih domova, zgrade sportskih udruga i organizacija, zgrade kulturnih namjena poput kina, kazališta i muzeja, zgrade bolnica i drugih ustanova namijenjenih zdravstveno - socijalnoj i rehabilitacijskoj svrsi te zgrade namijenjene obavljanju komunalnih djelatnosti.


Maksimalni iznos sredstava koji pojedini grad ili općina mogu ostvariti u istoj financijskoj godini iznosi do 500.000 kuna s PDV-om. Važno je naglasiti i da visina iznosa sredstava ovisi o indeksu razvijenosti grada ili općine. Tako JLS I. i II. skupine razvijenosti mogu bespovratno dobiti sredstva do 100% prihvatljivih troškova, JLS III. skupine razvijenosti mogu ostvariti potporu u iznosu do 80% vrijednosti prihvatljivih troškova, JLS IV. skupine razvijenosti do 60% vrijednosti prihvatljivih troškova, a JLS V. skupine razvijenosti do 50% prihvatljivih troškova.

"U posljednje tri godine našim gradovima i općinama temeljem ovakvog natječaja dodijeli smo ukupno 6,7 milijuna kuna i tako osigurali energetsku obnovu 20 zgrada različitih namjena i to za 7 vrtića, 7 upravnih zgrada, 2 društvena doma te po jedan sportski centar, školsku dvoranu, područnu školu te zgradu primarne zdravstvene zaštite", rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, nadodavši kako će poticanje korištenja obnovljivih izvora energije s ciljem očuvanja okoliša i smanjenja potrošnje fosilnih goriva i u budućnosti biti županijski strateški prioritet.


Iz Zagrebačke županije pozivaju gradove i općine da se jave na natječaj najkasnije do 1. prosinca 2017. godine. Tekst natječaja, upute za prijavitelje, tehnički uvjeti i obrasci nalaze se na web stranici Zagrebačke županije pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti na broju telefona 01 6009 476, broju telefaksa 01 6009 488 ili na e-mail uog@zagrebacka-zupanija.hr.

Popunjeni obrasci te potrebna dokumentacija dostavljaju se preporučeno s povratnicom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V kat, 10000 Zagreb uz naznaku `Poticanje EnU u JLS - NE OTVARAJ`.
 
 
 
Dodatne informacije:
gradski vodič: javni gradski prijevoz
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
6. veljače 2017.
foto: zgrada gradskog poglavarstva, velika gorica; veljača 2017.
k.v.
 
 
arhiva vijesti
(po godinama)
 
2010.
2011.
2012.
2013.
2014.
2015.
2016.
2018.
vijesti po mjesecima 2017. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
 
       
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija