ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
oglašavanje / marketing
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
home kontakt sitemap pretraga
zagreb u slici / galerija slika
pomozimo im
knjižnice grada zagreba
oglašavanje / advertising
oglašavajte se na ZGportalu
oglašavanje / advertising
newsletter zagreb / zagrebački e-magazin
nagradnjače
vremenska prognoza
web hosting centar `Art in Web`
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
poslovni imenik grada zagreba
oglašavanje / advertising
 
oglašavajte se na ZGportalu
 
GDJE SAM?
>
>
>
>
kampanja za župana
 
hss, sdp, hrvatski laburisti - stranke rada i hns potpisali su koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore

Stjepan Kožić kandidat za župana Zagrebačke županije

 
stjepan kožić, župan zagrebačke županije
stjepan kožić
 
arhiva vijesti
(po godinama)
 
2010.
2011.
2012.
2013.
2014.
2015.
2016.
2018.
vijesti po mjesecima 2017. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
Predsjednici županijskih organizacija četiriju stranaka - HSS-a, SDP-a, Hrvatskih laburista - Stranke rada i HNS-a potpisali su koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore.

Sporazum su potpisali predsjednik županijske organizacije HSS-a, aktualni župan i kandidat za župana Zagrebačke županije Stjepan Kožić, predsjednik Županijske organizacije SDP-a Mihael Zmajlović, predsjednik Županijske organizacije Hrvatskih laburista - Stranke rada Damir Hrdas te predsjednik Županijske organizacije HNS-a Dubravko Ponoš.


Aktualni župan i kandidat za župana Zagrebačke županije Stjepan Kožić rekao je da je ta županija jedna od tri županije koje više uplaćuju u državni proračun nego što iz njega primaju. Istaknuo je i kako nijedna županija ne izdvaja više proračunskog novca za obrazovanje i izgradnju školskih i sportskih objekata.

"Kvaliteta života stanovnika županije ostaje nam glavni cilj i u narednim godinama. Mislim da smo do sada pokazali da imamo viziju daljnjeg napretka Zagrebačke županije, i još važnije, da smo pokazali da znamo kako tu viziju provesti u djelo i da smo to itekako u stanju učiniti", zaključio je Kožić.


Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Mihael Zmajlović poručio je kako su građani u fokusu djelovanja ove koalicije te izrazio nadu da će upravo oni prepoznati važnost projekata koje je župan Kožić do sada ostvario, ali i novih projekata koje je najavio.

"Vjerujem da će naš kandidat i aktualni župan Stjepan Kožić zadobiti to povjerenje naših građana i da ćemo zajednički s novim snagama i novom energijom uspjeti realizirati sve projekte koji su pred nama", dodao je Zmajlović.


Bolji život građana - djece, mladih i umirovljeni u sljedeće četiri godine očekuju i iz Hrvatskih laburista - Stranke rada.

"Cilj nam je otvaranje novih radnih mjesta, na to se veže školstvo. Važno je ulagati u dječje vrtiće. Znamo i sami da su to veliki problemi, a naravno da treba razmišljati i o onoj zlatnoj dobi - umirovljeničkim domovima", rekao je predsjednik Županijske organizacije Hrvatskih laburista - Stranke rada Damir Hrdas.


Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Dubravko Ponoš vjeruje da će žitelji županije već dan nakon izbora uvidjeti da žive bolje.

"Siguran sam da ćemo u sljedeće četiri godine zaista uspjeti iz ove županije napraviti još bolju sredinu, još bolje uvjete dati našim građanima za život i da će građani već u ponedjeljak, onaj prvi dan nakon izbora, imati priliku osjetiti da zaista žive bolje i da su zaista nešto dobili konkretno", istaknuo je Ponoš te dodao da je aktualni župan Stjepan Kožić u svojim dosadašnjim mandatima bio konkretan župan.Sporazum o zajedničkom izlasku na izbore u Samoboru

Potpisan je i koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Gradu Samoboru između HSS-a i SDP-a. Sporazum su potpisali aktualna zamjenica gradonačelnika i kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Sanja Horvat Iveković te aktualni gradonačelnik i kandidat za gradonačelnika Samobora Krešo Beljak.

"Uz pomoć Županije i gospodina Kožića, Samobor je primjer svima ostalima, mi smo Europa, ostat ćemo Europa i nadam se da će i ostatak Hrvatske htjeti biti Europa, a ne Balkan", rekao je Beljak.


Svečanosti su prisustvovali i predsjednik Hrvatskih laburista - Stranke rada David Bregovac te predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Bregovac je istaknuo kako će se Hrvatski laburisti - Stranka rada zalagati za obrazovanje, djecu i mlade.

O važnosti obrazovanja govorio je i predsjednik SDP-a Davor Bernardić. "HDZ i MOST zaustavili su obrazovnu reformu. Zbog toga ćemo mi, ujedinjena ljevica provesti obrazovnu reformu na lokalnoj razini. Ponudit ćemo alternativu u našim gradovima i u našoj Zagrebačkoj županiji. Svako dijete mora imati jednake početne pozicije, jer samo tako možemo smanjiti nejednakosti među učenicima kad je riječ o kvaliteti obrazovanja. To je dobro društvo kojem svi trebamo težiti", okupljenima je poručio Bernardić.Lokalni izbori 2017. godine u Republici Hrvatskoj

Na lokalnim izborima biramo članove općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština i Gradske skupštine Grada Zagreba - predstavnička tijela jedinica te općinske načelnike, gradonačelnike, župane i njihove zamjenike - nositelje izvršne vlasti u jedinicama.

U pojedinim jedinicama biraju se i zamjenici općinskog načelnika, gradonačelnika, odnosno župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina odnosno iz reda hrvatskog naroda. (članak 1. Zakona o lokalnim izborima)

Redovni lokalni izbori održat će se 21. svibnja 2017. godine.


Više informacija o izborima doznajte na stranicama Državnog izbornog povjerenstva.
 
 
 
Dodatne informacije:
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
6. travnja 2017.
foto: stjepan kožić
k.v.
 
 
arhiva vijesti
(po godinama)
 
2010.
2011.
2012.
2013.
2014.
2015.
2016.
2018.
vijesti po mjesecima 2017. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
 
       
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija