ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
oglašavanje / marketing
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
home kontakt sitemap pretraga
zagreb u slici / galerija slika
pomozimo im
knjižnice grada zagreba
oglašavanje / advertising
oglašavajte se na ZGportalu
oglašavanje / advertising
newsletter zagreb / zagrebački e-magazin
nagradnjače
vremenska prognoza
web hosting centar `Art in Web`
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
poslovni imenik grada zagreba
oglašavanje / advertising
 
oglašavajte se na ZGportalu
 
GDJE SAM?
>
>
>
>
zagrebačke nekretnine
 
uz standardno dobru potražnju za stanovima, na apsolutno svim dijelovima grada povećala se potražnja za obiteljskim kućama, parcelama i poslovnim prostorima

Provjerite koliko su porasle cijene nekretnina u Zagrebu

 
trg bana jelačića, zagreb
trg bana jelačića, zagreb
 
arhiva vijesti
(po godinama)
 
2010.
2011.
2012.
2013.
2014.
2015.
2016.
2018.
vijesti po mjesecima 2017. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su u Gradu Zagrebu tijekom svibnja na mjesečnoj, ali i na godišnjoj razini porasle cijene stanova i kuća. Osim cijena, porastao je i interes potencijalnih kupaca za nekretninama koje se prodaju na tom području.

Kada je riječ o kućama, podaci su pokazali kako su njihove cijene na mjesečnoj razini porasle za 0,7 posto te za 3,9 posto na godišnjoj razini. Cijena kvadrata kuće, s uključenom cijenom okućnice tijekom svibnja je iznosila 1229 eura.


Diana Perger, vlasnica agencije za nekretnine Euro-interijeri iz Zagreba za Crozilla.com kaže kako je na zagrebačkom tržištu nekretnina trenutno izuzetno dobro stanje te dodaje: "Uz standardno dobru potražnju za stanovima, na apsolutno svim dijelovima grada povećala se potražnja za obiteljskim kućama, parcelama i poslovnim prostorima. Također je primjetan pozitivan trend kod stanova u novogradnji koji se, kao u `stara dobra vremena`, kapare dok su još u izgradnji. Kupci stanova u novogradnji su osvijestili da je nastupilo neko novo vrijeme na tržištu nekretnina i ne čekaju završetak gradnje već reagiraju odmah te si time osiguravaju najbolju nekretninu, a ne `ono` što ostane na kraju."

Cijene zagrebačkih stanova, prema podacima oglasnika Crozilla.com bilježe porast vrijednosti na mjesečnoj, ali i na godišnjoj razini. Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu tijekom svibnja je iznosila 1671 euro po metru kvadratnom, što je 0,1 posto više no mjesec ranije te oko 4 posto više no lani u istom mjesecu.


Najviše cijene zagrebačkih stanova tijekom svibnja su zabilježene u središtu Grada, gdje se za kvadrat u prosjeku tražilo 1968 eura, a taj je iznos 5 posto veći no lani u istom mjesecu. Na godišnjoj su razini cijene najviše porasle u Novom Zagrebu gdje se za metar kvadratni u prosjeku tražilo 1364 eura, što je 6,7 posto više no lani. Na zapadnom dijelu grada cijene stanova su na godišnjoj razini porasle za 1,6 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1498 eura.

Najmanji godišnji rast je, prema podacima oglasnika Crozilla.com, tijekom svibnja zabilježen na istočnom dijelu grada gdje su cijene porasle za 0,7 posto, a za kvadrat stana u prosjeku se tražilo 1559 eura.


Diana Perger kaže kako su cijene u odnosu na prošlu godinu iz mjeseca u mjesec neznatno rasle, a u nekim periodima godine bile konstantne i stabilne, no kada se usporede cijene sada i u istom razdoblju prošle godine rast više nije tako neznatan te dodaje: "Porast cijena se kod korištenih stanova kreće u rasponu od 30-50 eura po metru kvadratnom, ali je zato cijena novogradnje značajno narasla i to od 100 do 150 eura po kvadratnom metru."

Razlika u cijeni između novogradnje i korištenog stana na prvu se čini velika, no Perger napominje da je u cijenu kvadrata novogradnje uključen i PDV te da kupac ne plaća dodatni porez na promet nekretnina, za razliku od korištenih stanova gdje je porez 4 posto.Stanovi u centru Grada Zagreba najtraženiji


Osim porasta cijena, na zagrebačkom se tržištu može osjetiti i porast potražnje, a Diana Perger za oglasnik Crozilla.com rekla je kako je potražnja za nekretninama na zagrebačkom području dobra i šarolika. Putem oglasnika Crozilla.com tijekom svibnja se najviše pretraživala ponuda stanova koji se prodaju na području centra, Trešnjevke, Maksimira, Jaruna, Dubrave i Španskog.

"Traže se stanovi svih površina i sobnosti i u tom smjeru ih ne bih klasificirala. Mogu izdvojiti veću potražnju po lokaciji gdje se standardno više traže zapadni dijelovi grada u odnosu na istok, kvalitetan i funkcionalan raspored u odnosu na prostranost (velike terase, balkoni i vrtovi) i neznatnu prednost dajem novogradnji u odnosu na korištene stanove.", dodala je Perger.
 
 
 
Dodatne informacije:
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
1. lipnja 2017.
foto: trg bana jelačića, zagreb; svibanj 2017.
k.v.
 
 
arhiva vijesti
(po godinama)
 
2010.
2011.
2012.
2013.
2014.
2015.
2016.
2018.
vijesti po mjesecima 2017. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
 
       
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija