ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
oglašavanje / marketing
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
home kontakt sitemap pretraga
zagreb u slici / galerija slika
pomozimo im
knjižnice grada zagreba
oglašavanje / advertising
oglašavajte se na ZGportalu
oglašavanje / advertising
newsletter zagreb / zagrebački e-magazin
nagradnjače
vremenska prognoza
web hosting centar `Art in Web`
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
poslovni imenik grada zagreba
oglašavanje / advertising
 
oglašavajte se na ZGportalu
 
GDJE SAM?
>
>
>
>
medicinska rehabilitacija
 
u prvoj fazi proširenja vrijednoj 2,1 milijun kuna gradi se vanjski bazen

Počeli radovi na dogradnji Specijalne bolnice Naftalan u Ivanić-gradu

 
vanjski bazen / specijalna bolnica naftalan
prikaz budućeg vanjskog bazena / specijalna bolnica naftalan
 
arhiva vijesti
(po godinama)
 
2010.
2011.
2012.
2013.
2014.
2015.
2016.
2018.
vijesti po mjesecima 2017. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, zajedno sa svojim suradnicima, obišao je radove na dogradnji Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić-Gradu. Ukupna vrijednost ove investicije iznosi više od 38 milijuna kuna, a očekuje se da će prošireno zdanje Naftalana svoje prve goste spremno dočekati početkom 2019. godine.

U prvoj fazi proširenja vrijednoj 2,1 milijun kuna, koja je u upravo u tijeku, gradi se vanjski bazen s pripadajućom potrebnom tehnikom. Sredstva za prvu fazu gradnje u cijelosti su osigurana iz vlastitih prihoda Specijalne bolnice, a završetak radova očekuje se u travnju ove godine.


Potom, sredinom 2017. godine, slijedi druga faza gradnje u sklopu koje će se dograditi postojeća glavna zgrada bolnice. U njoj se planira izgraditi teretana, fitness centar, polivalentna dvorana sa 190 sjedećih mjesta i dvorana za medicinsku gimnastiku te bolnička kuhinja s bolničkim restoranom.

Druga faza dogradnje vrijedna je preko 36 milijuna kuna, a za tu svrhu Zagrebačka županija osigurala je 10 milijuna kuna. Za preostali dio sredstava SB Naftalan kreditno će se zadužiti.


"U Hrvatskoj, u Zagrebačkoj županiji, u Ivanić-Gradu nalazi se jedinstveno nalazište ljekovite nafte u Europi, drugo ovakvo u svijetu. Ovakva jedna investicijska injekcija bila je nužna kako bismo postali konkurentniji, kako infrastrukturno tako i sadržajem te kako bismo se visoko pozicionirali na lječilišnoj karti svijeta. Iako nismo uspjeli dobiti konkretniju pomoć od resornog Ministarstva u realizaciji ovog projekta niti naći EU natječaje na koje bismo mogli prijaviti ovaj projekt, odlučili smo da nećemo odustati od proširenja Naftalana", istaknuo je župan Kožić pojasnivši kako će se sredstva iznaći iz vlastitih sredstava Bolnice, proračuna Zagrebačke županije te kreditnog zaduženja.

Nadodao je i kako je siguran da će se ova investicija višestruko isplatiti i to u vrlo bliskoj budućnosti.


Nakon obilaska radova na dogradnji, župan Kožić je prisustvovao sjednici Savjeta za zdravlje Zagrebačke županije koja je održana u prostorijama Specijalne bolnice Naftalan, a na kojoj je ravnatelj SB Naftalan Goran Maričić održao prezentaciju razvojnog projekta Naftalan 2 s unutrašnjim i vanjskim bazenima.

"Današnji pacijenti, i domaći i strani, osim kvalitetne zdravstvene usluge očekuju i traže dodatne sadržaje koji će im boravak u ovoj bolnici učiniti opuštenijim i zanimljivijim. Stoga je bilo nužno odlučiti se za ovakva značajna ulaganja u infrastrukturu", rekao je Maričić dodavši da će dograđena bolnica zbog uvođenja novih usluga zaposliti i nove djelatnike.Zagrebačka županija izdvaja 550.000 kuna za liječenje u Naftalanu

Zagrebačka županija financirat će u 2017. godini s 550.000 kuna usluge bolničkog liječenja u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan za hrvatske branitelje, dobrovoljne vatrogasce te stanovnike s područja Zagrebačke županije oboljele od psorijaze.

U ovoj će godini medicinska rehabilitacija u trajanju od 10 dana biti osigurana za 90 hrvatskih branitelja, za što je osigurano 300.000 kuna. U prethodne četiri godine kroz rehabilitaciju je prošlo više od 250 branitelja.


Za medicinsku rehabilitaciju dobrovoljnih vatrogasaca uključenih u Vatrogasnu zajednicu Zagrebačke županije osigurat će se 100.000 kuna, čime će desetodnevna rehabilitacija biti omogućena za 30 vatrogasaca. Ujedno, liječenje u trajanju od 14 dana u Naftalanu osigurat će se i za 30 pacijenata oboljelih od psorijaze, a Županija će za tu namjenu osigurati 150.000 kuna.

Pravo na besplatno liječenje u sve tri kategorije mogu ostvariti osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije te odgovarajućom medicinskom dokumentacijom, a o opravdanosti i terminima liječenja odlučuje liječničko Povjerenstvo ovisno o težini oboljenja.

Zahtjev za liječenje podnosi se Specijalnoj bolnici Naftalan, a obrazac Zahtjeva s podacima o obveznoj dokumentaciji nalazi se na web stranicama Zagrebačke županije (u rubrici Ustrojstvo / Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb) i Naftalana.O Specijalnoj bolnici Naftalan u Ivanić-Gradu

Specijalna bolnica Naftalan u Ivanić-Gradu je jedinstvena bolnica u Europi poznata po ljekovitim tretmanima naftalanom, derivatom nafte, čije se nalazište nalazi još jedino u Azerbajdžanu.

Inače, korištenje naftenske nafte prepoznato je kao jedinstvena metoda u liječenju kožnih i upalnih reumatskih bolesti radi čega Naftalan već dugi niz godina redovito posjećuju gosti iz Njemačke, Rusije, Skandinavskih zemalja, a nakon nedavnog posjeta predstavnika vodeće američke konzultantske kuće u području zdravstvenog osiguranja očekuju se i gosti iz Amerike.
 
 
 
Dodatne informacije:
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
3. veljače 2017.
foto: prikaz budućeg vanjskog bazena / specijalna bolnica naftalan
k.v.
 
 
arhiva vijesti
(po godinama)
 
2010.
2011.
2012.
2013.
2014.
2015.
2016.
2018.
vijesti po mjesecima 2017. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
 
       
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija