ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     ZABAVA
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
oglašavanje / marketing
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
home kontakt sitemap pretraga
zagreb u slici / galerija slika
pomozimo im
knjižnice grada zagreba
oglašavanje / advertising
oglašavajte se na ZGportalu
oglašavanje / advertising
newsletter zagreb / zagrebački e-magazin
nagradnjače
vremenska prognoza
web hosting centar `Art in Web`
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
poslovni imenik grada zagreba
oglašavanje / advertising
 
oglašavajte se na ZGportalu
 
GDJE SAM?
>
>
>
>
king ayisoba @ mochvara
 
glazba je bila upisana u genetski kod kinga ayisobe od njegovog rođenja

King Ayisoba - afrički kralj nove world music scene nastupa u Močvari

 
king ayisoba
 
arhiva najava po godinama:
 
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2018
najave po mjesecima 2017. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
Ganska glazbena scena sigurno je jedna od najjačih u Africi, a klub Močvara u Zagreb dovodi jednog od trenutno najuzbudljivijih tamošnjih izvođača.

King Ayisoba je posljednjih 10-ak godina jedna od najvećih zvijezda ganske glazbene scene, a njegov ovogodišnji, peti studijski album 1000 Can Die, postavio ga je i u sami vrh afričkih glazbenika.


King Ayisoba, kralj afričke world music scene nastupa u klubu Močvara, i to 26. svibnja 2017. godine! Koncert počinje u 21 sat, dok se vrata kluba otvaraju već od 20 sati. Kao predgrupa najavljen je Zea.

Ulaznice za koncert možete kupiti u pretprodaji po 50, ili na dan koncert po 70 kuna.


O Kingu Ayisobi

Glazba je bila upisana u genetski kod Kinga Ayisobe od njegovog rođenja. Njegov djed bio je jedan od lokalnih poznatih svirača kologa, tradicijskog instrumenta koji bi se najlakše mogao opisati kao svojevrsna dvožičana preteča banja, a koji je pod nekim drugim imenima (ngoni, koni, tidinit, ...) i malim razlikama poznat i u drugim dijelovima Afrike. Ayisoba, rođen kao Albert Apoozpre, tako je od rođenja bio okružen zvukom kologa, a taj instrument mu je na neki način i spasio život.

Naime, King Ayisoba do svoje treće godine nije mogao hodati, a njegovi roditelji su obilazili sve liječnike kako bi pokušali riješiti taj problem. No, spasa nije bilo sve dok jedan od lokalnih travara / vračeva nije neutješnim roditeljima savjetovao da se mali Albert liječi kologom.


Uz izlaganje djedovom sviranju, mališan je dobio i svoj prvi kologo, ubrzo je počeo hodati i to je značilo da su ljubav i životni poziv pronađeni. Iako su u Gani posljednjih desetljeća iznimno popularni moderni, zapadnjački glazbeni pravci, prije svih hip-hop i r`n`b, King Ayisoba se oduvijek želio baviti samo tradicijskim ritmovima. Doduše, on je u svoj izričaj dodao hip-hop i dancehall elemente, a sve zajedno ima pomalo rokerski prizvuk zbog stila sviranja te šamanski, transični pristup zbog neprestanog repetiranja određenih dijelova, što mu je odmah i donijelo uspjeh.

Već na svojem prvom studijskom albumu Modern Ghanaians imao je nekoliko sjajnih pjesama, od kojih ga je I want to see you My Father odmah gurnula u sam vrh tamošnje glazbe. Ta pjesma je proglašena pjesmom godine, kao i tradicijskom pjesmom godine te je bilo jasno da je zvijezda rođena.


King Ayisoba se brzo okružio sjajnim bendom s kojim je, osim u Gani, popularnost stekao i u cijelom svijetu, a nakon tri albuma (Modern Ghanaians, Africa i Don`t do the Bad Thing) za tamošnju izdavačku kuću Pidgen Music, uslijedio je prelazak na nizozemski Makkum Records te objavljivanje albuma Wicked Leaders.

Taj album mu je donio i pažnju svih relevantnih svjetskih world music medija, ali i put prema izdavačkoj kući Glitterbeat Records koju vodi Chris Eckmann (The Walkabouts), a koja je tri godine uzastopno proglašena najboljom svjetskom world music izdavačkom kućom na svijetu.


Upravo će 1000 Can Die, album koji je objavljen posljednjeg dana ožujka, biti jedan od glavnih aduta Glitterbeata za novu titulu. Album je producirao Arnold de Boer (The Ex, Zea), a na njemu je King Ayisoba izvukao ono najbolje iz sebe te pokazao zbog čega se smatra jednim od najuzbudljivijih glazbenika iz Afrike. Već sam uvodni single Africa needs Africa osvojio je sve top liste, a sama činjenica da na albumu, između ostalih, gostuje i veliki Orlando Julius govori dovoljno o značenju ovog materijala.

King Ayisoba dolazi u Močvaru odvesti vas u srce glazbene Afrike, a suludih ritmova i nevjerojatne količine energije neće nedostajati. To je ujedno i jedinstvena prilika da u Zagreb u kratkom periodu vidite pregled ponajboljeg od današnje world music scene, u svoj svojoj različitosti i bogatstvu.Info o Zea a.k.a Arnold de Boer

Kultna nizozemska grupa The Ex već je odavno usko povezana s afričkom glazbom, a njen pjevač Arnold de Boer, umjetničkim imenom Zea, producirao je album 1000 Can Die za King Ayisobu, zajedno s njim putuje Europom, a Zagreb će imati čast da ga po drugi put ugošćuje (oba puta su bila u klubu Močvara).

Zea je prvi put u Zagrebu gostovao 2009., a svoju glazbu uporno izbjegava svrstati u bilo koji glazbeni pravac. Najava tadašnjeg koncert i danas najbolje opisuje njegov rad pod ovim imenom: "Zea je glazbeno raznolik i koristi ono najbolje od svojih mnogobrojnih utjecaja - ima tu zvukova PIL i Joy Division, Swell Maps i Atari Teenage Riot, dakle svega od punka, noisea do nintendo corea, spojeno u vrlo smislenu i simpatičnu cjelinu, uz naravno nezaobilaznu dozu humora."
 
 
 
Dodatne informacije:
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
28. travnja 2017.
foto: nick helderman
k.v.
 
 
arhiva najava po godinama:
 
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2018
najave po mjesecima 2017. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
 
       
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija