ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
oglašavanje / marketing
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
home kontakt sitemap pretraga
zagreb u slici / galerija slika
pomozimo im
knjižnice grada zagreba
oglašavanje / advertising
oglašavajte se na ZGportalu
oglašavanje / advertising
newsletter zagreb / zagrebački e-magazin
nagradnjače
vremenska prognoza
web hosting centar `Art in Web`
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
poslovni imenik grada zagreba
oglašavanje / advertising
 
oglašavajte se na ZGportalu
 
GDJE SAM?
>
>
>
>
dan općine križ
 
očekuje nas i prvo `općinsko natjecanje u spravljanju kotlovine` koja će se moći i degustirati

Dan općine Križ - bogati kulturno - zabavni program

 
dan općine križ 2017
 
arhiva najava po godinama:
 
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2018
najave po mjesecima 2017. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 

Glavna događanja Dana Općine Križ 2017. godine očekuju nas za vikend od 25. do 27. kolovoza 2017. godine, a od svega izdvajamo koncert Bosutskih Bećara (petak, 25. kolovoz) te tradicionalni Sajam obrta i rukotvorina u parku u Križu, 20. Festival slastica Kriški oblizeki u društvenom domu u Križu, a u večernjim satima koncert Učiteljica (subota, 26. kolovoz).

Nedjelja, 27. kolovoza rezervirana je za dvije nove manifestacije. U prijepodnevnim satima u parku u Križu očekuje nas prvo Općinsko natjecanje u spravljanju kotlovine koja će se moći i degustirati uz dobrovoljni prilog za Župni Caritas, koji će doniranim novcem kupiti školski pribor za djecu u socijalnoj potrebi. Prijavljeno je 17 ekipa i to 16 ekipa mjesnih odbora s područja Općine Križ te ekipa Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, Podružnice Zagrebačka županije - Ogranka Križ. Stručni žiri ocijeniti će najbolju kotlovinu, a Vi dođite i navijajte te degustirajte! Pogledajte koje su propozicije za natjecanje pa ako mislite da možete napraviti najbolju kotlovinu, prijavite se!


U nedjelju također možete sudjelovati na prvoj Obiteljskoj biciklijadi koju Općina Križ organizira u suradnji s Biciklističkim klubom Ivanić i Gradskim društvom Crvenog križa Ivanić-Grad. Start biciklijade je na Trgu Sv. Križa u Križu i to u 10 sati. Etapa od 10 kilometara vozi se od centra Križa, kroz Širenec u Johovec pa nazad u Križ. Povratak na cilj biciklijade očekuje se oko 11:30 sati u centru Križa gdje će se održati podjela nagrada i prigodno druženje za sve sudionike biciklijade.

Na kraju biciklijade dodjeljuju se tri nagrade i to nagrada za obitelj s najviše sudionika u biciklijadi, najstarijeg sudionika (ženskog i muškog) te najmlađeg sudionika (ženskog i muškog). Prijave za sudjelovanje primaju se na e-mail info@opcina-kriz.hr, a sve informacije možete dobiti i na broj telefona 091 2824 511. Prijave se zaprimaju do nedjelje, 27. kolovoza, a u nedjelju ćete se moći prijaviti na info pultu u parku na Trgu Sv. Križa u Križu od 8 do 9:30 sati, odnosno pola sata prije starta biciklijade.


Spomenimo da i ove godine (nedjelja, 27. kolovoz u 11 sati) u Križ stižu sudionici međunarodnog susreta starodobnih vozila Oldtimer kluba Ivanić-Grad te će se u Križu do 13 sati moći razgledati razne vrste oldtimer vozila.

Uz brojne izložbe i sportska natjecanja, 8. rujna 2017. godine uz posebnu cijenu ulaznice od 30 kuna u povodu Dana Općine u 20 sati u Domu kulture Josip Badalić Križ, nastupiti će Ivan Šarić te izvesti svoj Stand up comedy show. Ulaznice će biti u prodaji u Knjižnici i čitaonici Križ.

Sve detaljnije informacije o događanjima povodom dana općine Križ možete pratite na službenoj mrežnoj stranici.Informacije o općini Križ

Za one koji još ne znaju, općina Križ nalazi se u Zagrebačkoj županiji u Zapadnoj Moslavini, oko 40-tak kilometara jugoistočno od Zagreba. Geografski spada u posavsko - moslavačko zemljopisno područje.

Dan Općine obilježava se 14. rujna na dan Uzvišenja svetog Križa. Za područje Općine mjesno je nadležan Općinski sud u Ivanić-Gradu, a žalbena instanca je Županijski sud u Velikoj Gorici. Za prekršaje nadležan je Prekršajni sud u Ivanić-Gradu, dok je za trgovačke sporove nadležan Trgovački sud u Zagrebu.


Kroz općinu prolazi pruga Zagreb - Vinkovci i autocesta A3 Zagreb - Lipovac. Općina se sastoji od 16 naselja na 118 km² površine, a po popisu stanovništva iz 2001. godine, u njoj je stanovalo 7.406 stanovnika.

Križ je dobio ime po najznačajnijem sakralnom objektu - crkvi Uzvišenja svetoga Križa. Indirektno se mjesto prvi puta spominje 1334. godine u popisu župa Zagrebačke biskupije. U vrijeme Vojne krajine, u 15. stoljeću, mjesto tada nazivano Vojni Križ postaje središte općine. U analima iz 1577. godine Kaštel Križ je opisan kao manja utvrda na rubu Vojne krajine s oko 50 hrvatskih vojnika - plaćenika koja nije okupirana od Osmanlija.

 
 
 
općina križ, zagrebačka županija
 
 
Dodatne informacije:
gradski vodič: zagrebačka županija
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
22. kolovoza 2017.
k.v.
 
 
arhiva najava po godinama:
 
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2018
najave po mjesecima 2017. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
 
       
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija