ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
oglašavanje / marketing
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
home kontakt sitemap pretraga
zagreb u slici / galerija slika
pomozimo im
knjižnice grada zagreba
oglašavanje / advertising
oglašavajte se na ZGportalu
oglašavanje / advertising
newsletter zagreb / zagrebački e-magazin
nagradnjače
vremenska prognoza
web hosting centar `Art in Web`
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
poslovni imenik grada zagreba
oglašavanje / advertising
 
oglašavajte se na ZGportalu
 
GDJE SAM?
>
>
>
>
aeromiting @ velika gorica
 
dan otvorenih vrata zrakoplovno - tehničkog centra

AIRVG2017 - izložba zrakoplova i sajam zrakoplovstva u Velikoj Gorici

 
airvg2017
 
arhiva najava po godinama:
 
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2018
najave po mjesecima 2017. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
AIRVG2017 - izložba zrakoplova i sajam zrakoplovstva održat će se 13. svibnja 2017. godine u Velikoj Gorici na pisti Zrakoplovno - tehničkog centra. Zrakoplovni dan u Velikoj Gorici za cilj ima promociju zrakoplovstva u Hrvatskoj te Velike Gorice kao Grada zrakoplovstva.

U sklopu projekta potpisana je i Povelja prijateljstva Grada Velike Gorice i subjekata iz zrakoplovnih djelatnosti koji djeluju na području Velike Gorice, a koju su potpisali Međunarodna zračna luka Zagreb, Hrvatska kontrola zračne plovidbe, Zračna luka Zagreb, Zrakoplovno - tehnički centar Velika Gorica, Croatia Airlines, Trade Air, Zrakoplovno - tehnička škola Rudolf Perešin, Veleučilište Velika Gorica, Aeroklub Velika Gorica i Turistička zajednica Velike Gorice.


Posjetitelje očekuje predstavljanje prijatelja Grada zrakoplovstva, letački i izložbeni program zrakoplovne tematike u suradnji s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom, Ministarstvom unutarnjih poslova, hrvatskim aeroklubovima i gospodarskim subjektima. Posebnost ovoga događaja je što Zrakoplovno tehnički centar Velika Gorica po prvi puta otvara vrata svojih hangara za građane koji će moći zaviriti u svijet održavanja zrakoplova.

Zanimljiv će biti i letački program u kojemu je najavljena i Akro grupa Krila Oluje te drugi zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i PZO-a, Zrakoplovna jedinica specijalne policije MUP-a RH, preleti zrakoplova aeroklubova, ali i još poneko iznenađenje.Program velikogoričkog aeromitinga

Posjetitelje na prvom velikogoričkom aeromitingu AIRVG2017 očekuje letački i izložbeni program zrakoplova. Letački program započinje u 14 sati s preletom zrakoplova MiG-21 UMD, a njegovo zatvaranje u 17:30 sati započinje polusatnim programom Akro grupe Krila Oluje koja iz Zadra dolazi u formaciji šest zrakoplova PC-9.

Tu je i helikopter Zrakoplovne jedinice Specijalne jedinice MUP-a EC-135- P2+, kao i helikopter HRZ-a Mi-171sh, ali i desetak civilnih zrakoplova u raznim formacijama.

Posebnost ovoga događaja je što Zrakoplovno - tehnički centar Velika Gorica po prvi puta za građane otvara vrata svojih hangara koji će moći zaviriti u svijet održavanja zrakoplova te se upoznati s radom na protupožarnim zrakoplovima Canadair CL-415 i Air Tractor AT-802 te helikopterom Mi-8MTV-1, a u izložbenom dijelu svoje zrakoplove predstavlja i više pilotskih škola i letača.Velika Gorica - Grad zrakoplovstva

Grad Velika Gorica u budućnosti želi biti prepoznat kao zrakoplovno središte Hrvatske te je s ciljem takvoga pozicioniranja pokrenuo projekt Velika Gorica - Grad zrakoplovstva. Prva aktivnost je potpisivanje Povelje prijateljstva sa subjektima zrakoplovnih djelatnosti koji djeluju na području Velike Gorice, a koje se održalo 5. srpnja 2016. godine.

Povelju su potpisali gradonačelnik Dražen Barišić, Dragan Bilać, direktor Hrvatske kontrole zračne plovidbe d.o.o., David Gabelica, član Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb d.d., dr.sc. Miroslav Drljača, direktor Zračne luke Zagreb d.o.o, Zlatko Širac, član Uprave Croatia Airlines d.d., Marko Cvijin, direktor Trade Air d.o.o., Pavao Krpan, predsjednik Uprave Zrakoplovno - tehničkog centra d.d., dr.sc. Ivan Toth, dekan Veleučilišta Velika Gorica, Vedran Šarac, ravnatelj Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina, Milada Mesarić, direktorica Turističke zajednice Velike Gorice, Branko Obrazović, predsjednik udruge Aeroklub Velika Gorica, a naknadno se potpisnicima Povelje pridružilo i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana s potpisom brigadnog generala Miroslava Kovača.


Povezanost Velike Gorice sa zrakoplovstvom u povijesti seže od sredine 20. stoljeća, a Velika Gorica kao grad propulzivnog razvoja i svoju budućnost vidi u suživotu sa zrakoplovnim djelatnostima. Takva svijetla budućnost naročito se sagleda u investiciji gradnje novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb - Franjo Tuđman, ali i svih drugih poslovnih aktivnosti koje će nastati kao posljedica razvoja zračne luke.

Grad Velika Gorica s glavnom hrvatskom zračnom lukom na svome području, civilnim i vojnim zrakoplovstvom koje djeluje na području grada, tradicijom u zrakoplovstvu, značajnim udjelom radnog stanovništva u djelatnostima zračnog prometa, efektima zračnog prometa na gospodarstvo i prihode Grada i stanovnika, obrazovnim sustavom radnog kadra za zračni promet, komercijalnim djelatnostima koje egzistiraju uz zrakoplovstvo te ukupno najvećom koncentracijom zrakoplovnih djelatnosti na području jedne jedinice lokalne samouprave, ovim će se projektom potvrditi kao zrakoplovno središte Hrvatske.


Više informacija o projektu, kao i o samom događaju AIRVG2017 saznajte na službenoj internetskoj stranici ili preuzmite prezentaciju Velika Gorica - Grad zrakoplovstva.
 
 
 
helicopter mi8 mtv1 croatian air force
 
 
 
Dodatne informacije:
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
2. svibnja 2017.
k.v.
 
 
arhiva najava po godinama:
 
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2018
najave po mjesecima 2017. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
 
       
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija