ZGportal Zagreb
 
 
 
 
ZGportal Zagreb  
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ          
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE          
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
pomozimo im
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
>
koncert u močvari
 
kreativni proces uvelike se napaja eksperimentima i utjecajima iz svijeta književnosti, poezije i filma

The Underground Youth - britanski post punkeri nastupaju u Močvari

 
the underground youth
 
Nakon godinu dana vraćaju nam se britanski post punkeri The Underground Youth! Koncert je na rasporedu u ponedjeljak, 2. svibnja 2016. godine u klubu Močvara.

Vrata kluba se otvaraju u 21 sat, a početak je predviđen za 22 sata. Cijena ulaznice iznosti 35 kuna.


Manchesterski The Underground Youth je solistički projekt Craiga Dyera. Duboko uronjen u DIY etiku, Dyer glazbu sklada i snima potpuno sam, a njegov kreativni proces uvelike se napaja eksperimentima i utjecajima iz svijeta književnosti, poezije i filma.

Ovaj plodonosni pristup radu iznjedrio je sedam LP-ja i 3 EP-ja, od kojih svaki kroči drugačijim zvučnim stazama psihodeličnog pejzaža s uplivima shoegazea, bluesa i post - punka. 2012. godine, nakon potpisivanja za etiketu Fuzz Club, The Underground Youth pretvorio se u punokrvni bend kojeg čine još i Dyerova supruga, umjetnica Olya Dyer na bubnjevima, Frankie Frankie, gitarist Throw Down Bonesa i Max James na basu, koji je ranije svirao u bendu Johnnyja Marra.


Od proširenja benda, The Underground Youth je gotovo neprekidno na turneji diljem Europe, a među brojnim mjestima na kojima su se pojavili, nalaze se i veliki psych festivali kao što su Cosmosis, Liverpool Psych Fest i Eindhoven Psych Lab.

Zadnji put su nam u Močvari predstavili EP Beautiful & Damned, dok na ovoj turneji promoviraju odlično prošlogodišnje izdanje, album Haunted koji je objavila izdavačka kuća Fuzz Club Records. Ubrzo nakon izlaska albuma Haunted, bend je odlučio za Fnord Tapes izdati A Lo-fi Cinematic Landscape, kolekciju instrumentalnih pjesama za soundtrack još uvijek nezavršenog kratkog filma iz 2013 godine. Iako film još nije završen, odluka je pala da će se A Lo-fi Cinematic Landscape ipak izdati, i to više ni manje nego na kazeti!


The Underground Youth mješaju shoegaze, post punk i psihodelični rock na svoj specifičan način. Nakon više turneja po Europi, bend je izgradio prilično veliku bazu fanova koja ih prepoznaje kao live bend čija energija i zarazne melodije donose unikatno i prelijepo koncertno iskustvo.

Za kraj najave prenosimo dio izvještaja koncerta iz 2014. godine koji je Jan Vukasović napisao za Ziher.hr: `.. za kraj ću, bez ikakve rezerve, reći da je ovo bio jedan od najnevjerojatnijih nastupa na kojima sam bio te da će svih stotinjak ljudi, sretnika koji su sinoć prisustvovali ovom iskustvu, oduševljeno prepričavati dojmove. Ovaj nastup u potpunosti spada u tu kategoriju. Jedna uobičajena nedjelja u svibnju, prosječno toplo vrijeme, Savski nasip, Močvara i onda bend koji vas ostavi bez daha. Recept za nečije glazbene memoare u kojima će, za kojih deset godina, navesti upravo ovaj koncert kao jedan od ponajboljih.`
 
 
(k.v.)
 
 
Dodatne informacije:
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
29. siječnja 2016.
 
 
arhiva najava po godinama:
 
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2017
2018
najave po mjesecima 2016. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZGportal Zagreb