ZGportal Zagreb
 
 
 
 
ZGportal Zagreb  
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ          
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE          
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
pomozimo im
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
>
fašnik @ samobor
 
princ fašnik, sraka, sudec i fiškal zovu zagrepčane na `let iznad srakinog gnezda`

189. Samoborski fašnik - Let iznad Srakinog gnijezda

 
189. samoborski fašnik
 
arhiva najava po godinama:
 
2010
2011
2012
2013
2014
2016
2017
2018
najave po mjesecima 2015. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
Crveni fašnički tepih spreman je primiti sve zvijezde koje dođu na 189. Samoborski fašniki pridonesu promociji ovogodišnje filmske teme - Leta iznad Srakinog gnezda.

Princ Fašnik samo za tu prigodu pretvorit će se u Princa Valianta, Sraka postaje Merlinka ili po fašnički Srakolinka, Sudec se pretvara u Judgea Dredda, a Fiškal u đavoljeg odvjetnika.

Ovogodišnji, 189. Samoborski fašnik održat će se od 6. do 17. veljače 2015. godine u gradu Samoboru.


Fašnički programi odvijat će se na pet samoborskih lokacija - na Trgu kralja Tomislava gdje je smještena centralna pozornica, na Trgu Matice hrvatske na kojem se održavaju SRAKAfest, Srakotrk te kao novitet pričaonica Špelunkica, potom u Livadićevoj ulici koja se pretvara u ETNOcest pa do luna parka i šatora iza kina te klizališta u bivšoj vojarni, gdje će se u subotu, 7. veljače, održati Metloboj i Krafling (curling s demižonima).

Osim filmskih zvijezda, Fašnik će obilježiti i zvijezde hrvatske estrade. Tako će, između ostalih, na glavnoj pozornici nastupiti Vatra, Stampedo, Mario Huljev, Ivana Radovniković, a iz inozemstva stižu The Frajle. U šatoru će se posjetitelji moći zabavljati uz Opću opasnost, Marijana Bana i diktatore, Lidiju Bačić, Neke novce klince te Učiteljice.


Fašničkim spelancija tradicionalno će se pridružiti i ugostitelji sa svojim prigodnim dekoracijama i programima.

Za preobrazbu Samobora u filmski grad zaslužni su i samoborski likovnjaci predvođeni Nikom Barunom, a svoj udio u osmišljavanju posebnih izdanja filmskih plakata dao je i Nik Titanik, tj. Nikola Plečko.



Besplatno parkiranje i prijevoz na Fašniku

Za one koji su odlučili nakon programa na središnjoj pozornici obići i fašničke ugostitelje, pa će im trebati (siguran) prijevoz, dogovorena je besplatna autobusna linija Samoborčeka i Autoturista u noći s fašničkih subota na nedjelje, s polaskom u 2:30 i u 4:00 (nedjelja, 8. veljače i 15. veljače) s Autobusnog kolodvora u Samoboru, a odredištem na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu.

Onima koji dolaze svojim vozilima, osigurana su besplatna parkirališta na sljedećim lokacijama - parking OŠ Samobor na Stražniku, parking kod bivših ZET-ovih garaža, kod Sportske dvorane Samobor, na novom Autobusnom kolodvoru, u bivšoj vojarni Taborec, kod Sajmišta te parkirališta trgovačkih centara.


Što se tiče ostalih gradskih parkirališta, kao i prošle godine, naplate također neće biti u vrijeme fašničkih vikenda (subote i nedjelje) tijekom održavanja programa, dok će u petak, 6. i 13. veljače te završnog dana Fašnika u utorak, 17. veljače naplata trajati samo do 15 sati.

Organizator 189. Samoborskog fašnika je Turistička zajednica grada Samobora, uz suorganizaciju Pučkog otvorenog učilišta i Komunalca Samobor. Pokrovitelji su Grad Samobor, Zagrebačka županija i Hrvatska turistička zajednica.


Sve dodatne informacije o događanjima možete saznati na Fašničkim mrežnim stranicama.
 
 
 
Dodatne informacije:
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
10. siječnja 2015. / zadnja izmjena: 23. kolovoza 2017.
k.v.
 
 
arhiva najava po godinama:
 
2010
2011
2012
2013
2014
2016
2017
2018
najave po mjesecima 2015. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZGportal Zagreb