ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
akcija `sigurno u školu s hak-om`
 
pozivaju se sva djeca predškolske dobi, prvašići i učenici drugih razreda, njihovi učitelji i odgajatelji, kao i roditelji
 
Sigurno u školu s HAK-om - preventivno - edukativna akcija o ponašanju u prometu
 
 

• GDJE SAM? > ZGportal > Gradska događanja > #HAK
home kontakt sitemap pretraga  
 
 
Hrvatski autoklub (HAK) već 50. godinu zaredom organizira preventivno - edukativnu akciju Sigurno u školu s HAK-om, kojom prvašiće na zabavan način educira o ponašanju u prometu te dodatno podiže svijest njihovih roditelja, a posebno vozača o novim, najmanjim sudionicima u prometu.

Središnja se svečanost, u sklopu ove velike obljetnice, ove godine održava na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, no ovu akciju provode i udruženi autoklubovi u gradovima i mjestima diljem Lijepe naše.Središnjom svečanosti povodom 50 godina preventivno - edukativne akcije Sigurno u školu s HAK-om, koja će se održati u srijedu, 5. rujna 2018. godine od 10 do 13 sati, HAK će najmanjima na zabavan i njima razumljiv način objasniti osnove sigurnog kretanja u prometu, zabavljat će ih popularna Mia Dimšić koja će, između ostaloga, izvesti i svoj veliki hit Život nije siv te pobjednica TV showa Zvjezdice Lucija Stipanović.

Također, najmanji će uživati i u edukativnoj kazališnoj predstavi, kao i radionici gdje će imati priliku pokazati svoju kreativnost, a oni puni sportskog duha moći će biciklom ili romobilom proći HAK-ov prometni poligon i pokazati svoje znanje iz prometne kulture, kao i naučiti osnove ponašanja u prometu, za što će im biti uručeni prigodni darovi.

Za one nešto veće, a samim time i odgovornije sudionike u prometu, za središnju svečanost, na Trgu bana Josipa Jelačića HAK je pripremio simulator prevrtanja kako bi ih dodatno osvijestio o važnosti vezanja sigurnosnog pojasa.
50. godina uspješne akcije

Hrvatski autoklub je ovu akciju počeo provoditi 60-ih godina prošlog stoljeća, potaknut brzim razvojem cestovnog prometa te naglim porastom broja automobila i motocikala na cestama. Ako se u obzir uzme i tada nedovoljna razvijenost prometne kulture građana jasno je da je postojala potreba za većom sigurnosti na cestama te sustavnim edukativnim i preventivnim djelovanjem. S godinama potreba za podizanjem razine prometne kulture postaje sve veća jer je i sve veći broj vozila na cestama.

Stoga i ovog rujna, s početkom nove školske godine, predstavnici autoklubova u suradnji s policijom upoznaju novu generaciju prvašića s potencijalnim opasnostima na putu od kuće do škole i pritom im dijele edukativno - zabavne materijale te reflektirajuće materijale koji djecu čine vidljivijom u prometu.
Gdje će se sve održavati?

Osim obilježavanjem na gradskim trgovima akcija Sigurno u školu s HAK-om će se tijekom prve polovine rujna provoditi u osnovnim školama diljem Hrvatske. Broj gradova i naselja gdje se akcija održava povećavao se tijekom godina te je prošle godine održana u 161 gradu i naselju u kojima je obuhvaćeno oko 250 osnovnih i područnih škola.

Za očekivati je da će se ove godine broj škola koje će posjetiti predstavnici HAK-a i njihova neizostavna zebra dodatno povećati.
 
 
 
arhiva najava po godinama:
 
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
najave po mjesecima 2018. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 

 
 
       
 
 

 
 
Vezano uz temu: hak - hrvatski autoklub
Aktualna kulturno - zabavna događanja u Gradu Zagrebu.
Snađite se u Zagrebu uz Zagrebački kulturni vodič.
1. rujna 2018.
k.v.
 
 

 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija